Wednesday, April 22, 2009

....down..

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Alhamdulillah,amt bersyukur kerana masih sihat walafiat.

Lame benor den x nulis nie..

kenape?

..sbb sy akan menulis apabila berasa perlu untuk menulis sahaja.
-------time tension ker...time x puas hati ker...time sediyh ker...time ader mood jer.

Jadi summary dah lame x menulis nie.

-pertama, nak ucap Tahniah kepada PM Malaysia ke6.
-yang dah lepas tu dapat Tun pun x per.Jasa anda dihargai sesangat.
-Alhamdulillah pergi MUSCOM camp kat amberstone-best dapat bnyk input n jumpe super2 senior..
-Dapat jumpe ahli2 i yg laen d KMB ."explore dunia Islam"-best.
-Housetrip Diamond memang best2...
-sy tersangat down apabila subjek2 yg dipelajari...sukar untuk difahami...Ujian-Mu akan ku tempuhi Ya Allah.


----wish utk diamond..x per lar x er rezeki nak menang tp at least dapat pergi FINAL dah kire bergaya..bravo volley!!!
-sy main 1 game jer time lawan topaz...tu pun sbb dah memang x cukup org.

Nie..

Hari tu Ustaz hasrizal (saifulislam.com) datang ke kolej.
Bg talk berkenaan dgn "dillemma cinta dan cita2" ... teringat pulak zaman kat ASiS dulu,sy jadi Project Manager utk MPI 07. Tajuk leih kurang sama,ktorang bwat forum "Antara cinta dan cita2"..jemput Sains Selangor,Seseri n Teknik KL...best..suka duka penat lelah sememangnya ditempuhi.

ISinya..
-KUASA CINTA akan menarik seseorang tu membuat ape sahaja demi mendapatkan cinta tersebut. sbb tu kalau kite tgk kalau seseorang tu dah minat kat seseorang tu,msti die tau pakaian yg die pakai,colour ape yg minat, kat maner senang nak tgk die n ll.

Akan tetapi ingatlah bahawa kenapa kamoo nak sangt bercinta..smalam ader mesej sorang kawan kat UIAM,setelah lama x contact.soalan yang saya tanya ialah;salam,pehabaq?senyap jer,dah bnikah ker?....cpat jer dapat reply;nikah??kawan2 aq semua nak bnikah,ni yg tak puas hati ni..

So,Ingat Cinta kepada manusia,carilah yang dapat menambahkan lagi rasa CInta kpada Yang Maha Pencipta, Allah SWT.

InsyaAllah...All the best semester exm N A level.

3 comments:

  1. cewah2.. cinta. nikah. muiz apekah?

    ReplyDelete
  2. nikah.kawin..halal bagi muslim....

    ReplyDelete
  3. antara cinta dan cita-cita dan kenangan.

    ReplyDelete