Saturday, February 07, 2009

_~jasad diusung pergi~_

Assalamualaikum...
selamat sejahtera..

Dek ketika ini ak keseorangan d bilikku...semua chaletmate balik umah masing2..

Selepas seharian penuh kesibukan yakni semalam..

nie cerita berkenaan dengan bangsawan..

Bangsawan berobjektifkan ingin mengembalikan kenangan dan adat istiadat Melayu supaya dapat dihayati oleh semua pelajar KY dan Staf...

Namun bolehkan anda memberi peratusan input kedalam hati kita???

Berbagai2 tohmanhan dan kecaman dan leteran dan macam2 -an yang sungguh tidak sanggup didengar hati dan mata ku ini...

Ntah ler..aper semua ini..
Sekiranya dilakukan survey,agaknya ramai tak yang nak Bangsawan nie dislowkan@d"abolish"kan>>??
pikir ler sendiri..


Exam math..

Dalam kesibukan yang buat2 sibuk,kene ada test math...Qualifying test..

Jasad Diusung pergi...

Ketika masih dalam lena,tiba2 bunyi ringtone mesej diterima berkumandang...

daripada seorang rakan yang begitu baek namun x pernah jumpa..

"muizz,che nah dah meninggal...."

Innalillah hi wainna ilaihi raji'un....Semoga Allahyarhamah Cikgu Hasnah ditempatkan bersama org2 yang beriman...Cikgu Hasnah merupakan ckg kimia d MRSM PC...dan juga ak kenal Cikgu Hasnah d Tuisyen Pakar...

Jasad Diusung pergi..
Begitu juga yang berlaku kepada Kerajaan d Negeri Perak..semua dapat lihat kezaliman kekejaman dan ketidakadilan yang berlaku....

"kamu merancang,Allah juga merancang,Namun Allah ialah sebaik-baik perancang...

4 comments:

  1. innalillah..

    btw muizz, pasal bangsawan.. hg try la buat survey.
    petition ke.

    religious exco kan?hehe. autoriti dalam sc tu.

    khabar2 angin cakap, tahun ni patutnya takde bgsawan pun.
    mana ada cultural club lagi dah.

    tp, tetibe ada proposal utk bgsawan drpd org2 tertentu.
    pn rog takkan nk reject tanpa sebab kan?

    nk adakan bgsawan xkesah,.. certain houses mmg byk input dr bgsawan.

    tp..janganlah dipaksa semua utk terlibat. siapa yg propose tu, dorg2 n d gang je la buat..siapa yg nak.

    kalau buat survey mg ramai xnk rasanya. (kot)

    apapun,byk teachers tak bg involve bila jd senior, termasuk acad manager..alhamdulillah.

    tolong ye, sc?

    ReplyDelete
  2. InsyaAllah...Terima kasih kerana bagi cadangan..

    akan diusahakan usul tu.

    ReplyDelete